Wij zijn een diervriendelijke salon!

We maken het dagelijks mee…

Baas komt hond brengen, hond zit vol met klitten en of wij hem wel graag zo lang mogelijk in hun vacht willen laten, of de mededeling dat we niet mogen kort scheren. Wat dit betekend voor ons, is dat we dan jouw hond moeten gaan mishandelen. Klitten uit de vacht kammen is namelijk een pijnlijk gebeuren, ga maar bij je zelf na. En dan hebben wij alleen maar haar op ons hoofd die we kammen, stel je eens voor dat je ergens anders op je lichaam een dot haar hebt waar klitten in zitten en die je er dan probeert uit te kammen. Bij de gedachte al, moet ik tegelijkertijd lachen en voel ik de pijn tot in mn grote teen. Zonder gekheid, vaak worden wij gevraagd of zelfs gesommeerd om de hond te mishandelen, voor de mooiigheid, omdat de baas geen tijd heeft om de hond de vachtverzorging te geven die hij nodig heeft. We zijn dan ook altijd heel verbaasd en boos tegelijk, omdat we er van uitgaan dat iedereen het beste voor de hond wil.

We hebben dan ook (al een hele tijd geleden) besloten om diervriendelijk te trimmen. Dat betekend dat wij zo pijnvrij mogelijk jouw hond de verzorging geven die nodig is. En dat wij met onze expertise in staat zijn in te schatten wat het beste voor je hond is. Heeft je hond een plukvacht, dan plukken wij die pas als deze plukrijp is. En we gaan niet scheren in een plukvacht. Ook scheren wij geen Labradors, Golden retrievers, Herders en andere stokhaar vachten als ze erg verharen, omdat dit de cyclus van het haar verstoord en het verharen niet stopt. Wij scheren ook geen honden “zo kort mogelijk” zonder dat dit nodig is. Dit beschadigd de huid en het haar zit er niet voor niets. Heeft je hond een vervilte vacht, zullen wij deze nimmer uitkammen. Kort knippen, uithuilen en opnieuw proberen…Je wil je hond toch geen pijn laten doen?

Allemaal heel streng, maar…graag bieden wij kosteloos een lesje vachtverzorging aan, hulp bij de vachtverzorging en staan we altijd klaar om advies te geven. Zelfs mag je hier onder begeleiding je hond komen borstelen en kammen. Ook kun je in overleg het borstelen aan ons overlaten, de kosten hiervoor zijn in overleg.

Vragen stellen en advies krijgen is gratis!