Update

Inmiddels zijn we weer vol in bedrijf. De wachttijd loopt flink op en we doen ons best iedereen zo goed mogelijk te helpen. We ondersteunen daar waar het nodig is en we proberen behulpzaam te zijn.

We zien een toestroom van nieuwe klanten met puppy’s, herplaatsertjes en asielhondjes. Ook krijgen we veel vraag naar puppy’s. Heel leuk natuurlijk, maar ook zorgwekkend. We merken dat nieuwe baasjes slecht worden voorgelicht, wij regelmatig het vermoeden hebben te maken te hebben met broodfok hondjes of honden die iets mankeren. We proberen hierin toekomstige baasjes te adviseren en vooral af te remmen. Want een hondje koop je niet vandaag.

Laat je goed voorlichten, zoek eerst uit welk type hond bij je past en wees kritisch. Kritisch op de fokker, maar ook kritisch op jezelf. Hoeveel tijd heb je per dag om aan je hond te besteden, heb je tijd en zin om elke week je hond te borstelen etc.

We zien veel mensen die de vachtverzorging onderschatten. Maar ook wat achterstallige vachtverzorging eigenlijk met je hond doet. Hoeveel hinder en pijn dit kan veroorzaken. Maar er is genoeg te vinden over verzorging van vachten.

Maak bijvoorbeeld een checklist waar je hond aan moet voldoen tegenover een checklist wat jij voor je hond kan betekenen. Streep af en trek je conclusies.

Maak een planning en routine en houdt overzicht op de verzorging. Plan extra tijd als het slecht weer is en schaf naast kammen en borstels bijvoorbeeld zelf een trimtafel en waterblazer aan, zodat het verzorgen van de vacht je minder moeite kost. Want hoe minder moeite, hoe leuker het eigenlijk word.

En mocht je er niet uitkomen, kom langs in de winkel. Advies en ondersteuning is bij ons gewoon gratis.