Prijswijziging per 1 januari 2023

In Oktober gingen de prijzen al wat omhoog voor de honden die gewassen en geföhnd worden en extra vieze honden die wij 2 keer moeten wassen.

Helaas ontkom ik er niet aan om nog hoger te gaan met de prijzen. Niet alleen door de stijgende energieprijzen, maar ook door de stijgende kosten voor onderhoud aan ons gereedschap. Een voorbeeld is het slijpen van scharen en scheerkoppen. Deze kosten zijn bijvoorbeeld gewoon verdubbeld! En om een beeld te krijgen welke kosten hieraan hangen, kost het slijpen van een schaar of scheerkop zo’n €20,-. Elke vervilte hond kost ons een schaar of scheerkop, soms zelfs twee. En dat bovenop de hoge kosten die wij hebben voor het wassen en fohnen, want we gaan natuurlijk geen honden wassen met koud water om de kosten te drukken. Wel hadden we al een waterbesparende badpomp aangeschaft, maar verder zit er qua kostenbesparen niet echt iets in voor ons. En de overheid blijft ons 21%btw berekenen per trimbeurt, helaas.

Vervilte honden en ernstig geklitte honden gaan qua prijs dus flink omhoog.

Wat wij wel blijven doen, is het berekenen van een korting bij een goed onderhouden vacht! Dat deden we al en dat blijven we doen…