Nieuw jaar en goede voornemens

Het is al weer een paar weken 2019.

Onze eerste goede voornemens zijn een feit, of zijn uitgesteld tot 2020, dat kan natuurlijk ook. Het hoogst scorende goede voornemen is toch wel: gezonder leven.

Maar hoe doe je dat nou eigenlijk. Wat is “gezond” nou eigenlijk. Er zijn zoveel opvattingen hierover, zoveel meningen en theorieën. Stoppen met roken en drinken even buiten beschouwing latend (want dat is natuurlijk killing), is mijn mening: Bewegen!

Bewegen in het ruimste zin van het woord. Of je nu wandelt, hardloopt, fietst, zwemt, dans of huppelt, je lichaam laten bewegen. En bij voorkeur met je hele lichaam. Hoewel niet iedereen de mogelijkheid heeft om flink te sporten, door een beperking of een ziekte, is er altijd wel een mogelijkheid om te bewegen. Ieder op zijn eigen manier.

Als je deze blog leest, heb je waarschijnlijk een hond (of wil je er graag een). Deze heeft natuurlijk beweging nodig. Om zijn behoefte te doen, om zijn energie kwijt te raken en om een band op te bouwen met je viervoeter. Het kan een kort rondje zijn of een flinke wandeling. Hoe dan ook, je beweegt, samen met je hond. Bewegen is natuurlijk belangrijk voor een gezonde levensstijl voor ons als mens zijnde, maar heb je er al aan gedacht dat het juist ook heel goed is voor je trouwe viervoeter? Overgewicht en problemen door te weinig beweging komt ook veelvuldig bij huisdieren voor.

Omdat je als goede voornemen gekozen hebt om meer te gaan bewegen, sluit je een abonnement af bij de sportschool, schrijf je je in voor een hardloopcursus en hierdoor heb je minder tijd voor andere dingen. Na de sportschool lig je gebroken op de bank, helaas voor je hond word het vandaag een kort rondje…

Maar wat nou als je MET je hond zou kunnen sporten?! Hij mag niet mee naar de sportschool, maar er zijn natuurlijk leuke trainingen die je kan volgen. Bijvoorbeeld bij ons! Kijk eens op de site of neem contact op met ons. Vraag naar de mogelijkheden en begeleiding. Bewegen met je hond is tof!

Wij hanteren geen abonnement, of minimale afname van lessen. Wij geven een opstart-training, zodat je snel zelf met je hond aan de slag kan. Erg geschikt voor beginners en degene met goede voornemens die ze graag willen volhouden! Tot gauw!