kauwgom voeten

Kauwgom-kauwende mensen…

Een lekker verfrissend stukje gom in je mond, herkauwend om de nare geur die in je mond rondhangt te verdoezelen, of een status symbool van pubers met een houding  van desinteresse en stoerheid. Als je er op let zijn er meer mensen dan je denkt die als herkauwer over straat gaan. En waar laat je je uitgekauwde gommetje dan? Juist…op de grond. Er zijn legio voorbeelden van vogeltjes die een wrede dood sterven door het oppikken van het herkauwmateriaal. Maar er is nog meer leed, niet meteen dodelijk, maar het kan ernstige vormen aannemen.

Zo kwam er een hond in de salon, baasje overstuur en met de mededeling dat dit wel eens de allerlaatste ontmoeting zou kunnen zijn tussen mij en haar hond. Hond had pijn, dierenarts kon de pijn niet lokaliseren, röntgenmateriaal bracht niets aan het licht. Hond was al ouder, liep erg mank, het leek uit de heupen te komen, een spuitje was een goeie optie geworden.

Het ging hier om een Cocker Spaniel, met heel veel haar, zo ook tussen zijn voetzooltjes. Ik deed hem in bad, waste zijn voetzooltjes en voelde iets hards tussen de zolen. Bij nadere inspectie bleek het een stuk kauwgom, een doorntje en een klein stukje plastic te zijn. De schaar en een muilkorf moest er aan te pas komen, om hond te ontdoen van zijn last….Een week later kwam de baas met een heerlijke versnapering als dank voor de goede zorgen. Hond was weer een blije, op leeftijd rennend projectiel!

Moraal van dit verhaal: stadse honden hebben vaak last van kauwgom tussen hun tenen en hoe langer dit er in blijft zitten hoe meer er aan gaat plakken. Je moet het zien als lopen met een steentje in je schoen…niet prettig he?

Controleer dus regelmatig de zooltjes van je hond.