Hoogseizoen in de salon

We maken ons op voor de drukste periode van het jaar, de scharen worden geslepen, de leerlingen zijn er klaar voor, wij zijn er klaar voor. Het team is op elkaar ingespeeld. Ieder heeft zijn of haar taak.

De vaste klanten weten het inmiddels: Op tijd een afspraak maken en op tijd is NU. Zo snel als je kan, want zij weten dat er vanaf April tot Oktober een wachtlijst van soms een maand kan zijn. Ben je je afspraak vergeten, dat is dan balen, je staat dan onderaan de wachtlijst. Klinkt best streng he! Maar dat moet helaas ook. Om zo alle klanten te kunnen bedienen.

We krijgen vaak de mededeling: Ik wil liever niet dat stagiaires aan mijn hond werken. Wel, dat kunnen we uitleggen…zonder stagiaires kunnen we minder honden inplannen, dus minder klanten bedienen en de wachtlijst is dan nog langer. Dat geldt overigens voor alle grote salons. We hebben de hele winterperiode de leerlingen ingewerkt en alles bijgebracht wat nodig is. Uiteindelijk staan ze onder streng toeziend oog van Grace. Ze doen niets waar ze niet aan toe zijn en niets waar we geen vertrouwen in hebben. Alles wat zij doen hebben ze al eerder gedaan.

Elke hond heeft 2 uur bewerkingstijd, soms langer ivm achterstallig onderhoud. Dus reken maar uit, als 1 iemand dit zou moeten doen dan zou je hooguit 4 honden per dag kunnen doen. Kunnen we de taken verdelen, hebben we een grotere capaciteit. Het enige nadeel is dat het wat drukker in de salon is. Over het algemeen blijven de honden niet langer dan 2 uurtjes, dus de periode van stress blijft dan beperkt. Bovendien zijn de honden best rustig en laten de meesten het allemaal over zich heen komen. We hebben een open salon, je mag en kan altijd komen spieken hoe het gaat.

Is je hond echt extreem gevoelig voor stress en andere honden, houden we daar rekening mee bij het inplannen.

Katten plannen we alleen in als de salon rustig is.

Let’s do this!