Honden

Als u een afspraak heeft gemaakt in de salon dan komt u de hond op tijd brengen. Bij het brengen bekijken we de vacht en wat het behandelplan is. Wij hebben verschillende behandelingen. De hond mag naar binnen en wij spreken af hoe laat u de hond kan ophalen. Dit is afhankelijk van de staat van de vacht, maar over het algemeen mag u uw lieveling 2 uur later ophalen. Loopse teefjes en honden die vol met vlooien zitten of ernstig vervilt zijn, kunnen wij weigeren.

 

Plukken

Is het verwijderen van dekharen en dient te geschieden wanneer de vacht plukrijp is. Meestal is dit 2x per jaar. Loszittende haren worden met wortel en al verwijderd. Dit doet men door het haar plukje voor plukje in de groeirichting weg te trekken. Wij doen dit  met duim en wijsvinger of met een bot pluk of trimmes. Wordt de oude bovenvacht niet op deze wijze weggehaald dan kan de nieuwe vacht niet doorkomen, of er komt een onvolgroeide, onontwikkelde vacht, waardoor het  karakteristieke uiterlijk van de hond verloren gaat. Voorbeelden van plukhonden zijn: Jack Russel Terrier, Border Terrier, Schnauzer, Teckel Ruwhaar, Hollandse Smous, Basset Griffon Vendeen.

Afspraak makenPrijslijst

Knippen en effileren

Heeft uw hond een zachte sluike vacht of krulvacht, dan word hij geknipt. Ofwel met een gekartelde schaar en in het geval van krulvacht met een rechte schaar. Scheren van de vacht is bij dit soort honden mogelijk en soms ook noodzakelijk. Voorbeelden van knip en effileerrassen: Shi Tsu, Lhasa Apso, Poedel, Doodle, Soft Coated Weaten Terrier, Malteser.

 

Afspraak makenPrijslijst

Ontwollen

Uw hond heeft een rechte vacht en verliest “vlokken”. Dan heeft u een hond met een dubbele vacht. Een dekvacht (de bovenkant) en de onderwol (de “vlokken”). Deze honden verharen meestal 2 keer per jaar stofzuigerzakken vol. Door de “was en blaas”methode te gebruiken, zal u hond na de behandeling van de overtollige haren af zijn. En u van alle ergernissen. Voorbeelden van ontwol-honden: Berner Sennen, Sheltie, Herder-achtigen, labrador.

 

Afspraak makenPrijslijst